Jack3d 2019

Ny Jack3d i handeln November 2019?

Trots att USPlabs och dess ledning är fällda för livsmedelsmärkningsbrott med fängelsestraff och dryga böter som följd så verkar en ny version av Jack3d ha nått butikshyllorna så sent som i november 2019. Det är dock inte så troligt att den kommer att tas in av någon seriös återförsäljare i Sverige för den innehåller gråzonspreparaten DMHA och Yohimbe.

DMHA vilket är kort för Dimethylhexylamine, eller dimetylhexylamin som det heter på svenska, är ett centralstimulerande ämne som ökar upptaget av dopamin och noradrenalin. Ämnet som är känt under varumärkesnamnet Octodrine, eller Octodrin på svenska, togs fram redan på 1950-talet som en medicin mot nästäppa. Under år 2018 började det dyka upp i kosttillskott efter att en lång rad av betydligt potentare stimulantia förbjudits såsom efedrin, synefrin, och DMAA. Octodrine är så vitt vi kan utröna för närvarande förbjudet vid tävling men inte vid träning. Vetenskapen har inte fastställt vad denna substans har för inverkan på hälsan men ämnet förefaller att studeras för fullt 1. Ämnet är även känt under följande kemiska beteckningar:

Fortsätt läsa

USPlabs grundare fällda för konspiration att införa felmärkta livsmedel i mellanstatlig handel

Den 13 mars i år så skickade justitiedepartementet I USA ut ett pressmeddelande där man kunngjorde att 5 individer och 2 företag har erkänt sig skyldiga till konspiration att införa felmärkta livsmedel i mellanstatlig handel. De två företagen är USPlabs och S.K. Laboratories och de fem individerna är Cyril Willson, Matthew Hebert, Jonathan Doyle (president USPlabs), Jacobo Geissler (CEO USPlabs) och  Sitesh Patel (vise president S.K. Laboratories.

Fortsätt läsa

DMAA är inte associerat med någon större risk för användare

Efter fyra dödsfall inom den amerikanska militären så utförde DoD (Department of Defense) en säkerhetsanalys av DMAA. Man invervjuade över 1700 tjänstemän varav 10 som rapporterat oönskade effekter. Man undersökte även de 4 dödsfallen och fann att en led av hjärt och kärlsjukdom och två hade en blodsjukdom. Användande av DMAA inom militären kan ha varit så hög som 15%.

Fortsätt läsa

Ny Jack3d Advanced formula på gång

För alla dem som saknat ursprungliga Jack3d så har vi äntligen lite goda nyheter. En ny version av Jack3d är på gång: Jack3d Advanced formula. Den nya formulan har inte DMAA i sig då detta ämne tyvärr är förbjudet i många länder världen över. Exakt vad den nya formulan innehåller vet vi inte men det står utom alla tvivel att fokus på är stimulantia. Koffein är en given ingrediens, sedan är det ju inte omöjligt att den även innehåller fenyletylamin men man vet aldrig med USPlabs. De kan ju ha något helt nytt på gång som till och med slår Craze.

Fortsätt läsa

Kontroversiellt lagförslag i delstaten New York

Ett nytt lagförslag för delstaten New York gällande kosttillskott har väckt ramaskri i USA. Lagförslaget innefattar kosttillskott som syfter till att höja prestationen och/eller ämnesomsättningen med undantag för tillskott i flytande form och dem som innehåller koffein.

Lagförslaget innebär att kosttillskotten bara får säljas till personer som är 18 år eller äldre samt att de måste säljas tillsammans med ett informationsblad där alla risker och kända samverkningar med läkemedel finns uppstaplade. Just DMAA och Jack3d bannlyses i lagförslaget.

Fortsätt läsa

Framtiden för DMAA och Jack3d ser dyster ut

I en ny artikel publicerad på American Botanical Councils webbplats så kritiseras samtliga 3 studier som påvisat DMAA i Geranium. Den första studien från 1996 har metodologiska problem. De senaste två studierna ifrågasätts på basis av både resultaten som motsäger andra studier, samt att såväl studier som publicering betalats av USPlabs. De har publicerats i så kallade ”open-access” journaler vilka anses ha dåliga protokoll för recension och därtill tar saftigt betalt. Får att få sin studie publicerad i Analytical Chemistry Insights så måste man betala journalavgiften på 1848 dollar.

Fortsätt läsa

DMAA finns bara i vissa sorters Geranium enligt ny analys

DMAA finns bara i mätbara mängder i geranium från specifika regioner enligt ny analys sponsrad av USPlabs. I analysen, som publicerades i journalen Analytical Chemisty Insights i november, så uppmättes innehållet av 1,3-DMAA och 1,4-DMAA i Geranium från tre olika områden i Kina och från skiljda skördeperioder. Provet från Changzhou visade sig innehålla allt från 68 till 496 ng/g 1,3-DMAA och 13 till 162 ng/g 1,4-DMAA vilket är ovanför standardanalysmetodens utslagsgräns. Proven från de övriga två regionerna gav däremot inget utslag. Genom att använda ett förbättrat analysprotokoll med optimerad extrahering och standard tilläggsanalys så kunde forskarna fastställa mängderna DMAA med stor nogrannhet i provet från Changzhou. De visade också att standardmetod för extrahering och analys underskattar mängderna DMAA grovt.

Fortsätt läsa

DMAA olagligt från och med den 4 September – klassificerat som hälsofarlig vara av regeringen

Torsdagen den 23 augusti så beslutade den svenska regeringen att klassificera DMAA som hälsofarlig vara. Klassificeringen går i kraft den 4 september 2012 och innebär att DMAA blir förbjudet såväl att framställa som att sälja, överlåta och inneha inom Sveriges gränser. Detta innebär att det blir brottsligt att inneha PWOs med DMAA såsom Jack3d och Crack. Det maximala straffet för brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor är fängelse i 1 år.

Fortsätt läsa

Nya Jack3d Micro kommer snart

Jack3d MicroUSPlabs har förberett en ny version av Jack3d utan DMAA: Jack3d Micro. Den har varit under utveckling i 18 månader, ända sedan det började blåsa kring DMAA, och befinner sig just nu i betatestning. Jack3d Micro väntas lanseras innan sommaren är över i USA och kommer antagligen till Sverige till hösten. Det exakta innehållet i nya Jack3d Micro är hemligt än så länge men USPlabs har i alla fall avslöjat att den ej innehåller kreatin eller beta-alanin. Istället kommer fokus att ligga på pump, prestation och behaglig energi.
Fortsätt läsa